Trabzon'a "Güneş" Doğdu

Perşembe

''Eski başkanlarımız, ağabeylerimiz, valimiz, belediye başkanımız, emniyet müdürümüz, Trabzonspor camiası burada. Camianın beklentisine, isteğine cevap vermek için ben de buraya geldim. Büyük bir camiaya geldiğim için çok mutluyum. Ama kader bizi teknik adam olarak başka yerlere getirdi. Dünyayı dolaşsanız da geleceğiniz yer bellidir. Hepimizin beklentisi Trabzonspor'un başarılı olması, daha da önemlisi bu şehri iyi temsil etmesi, görev yapan tüm insanların bunu gururla hayata geçirmesidir. Bana düşen görev de bu beklentilere cevap vermektir. Kamuoyunun, Trabzonsporluların, Türk spor kamuoyunun beklediği tüm işleri yapmak için buradayım''

Diyerek başladı göreve Şenol Hoca. Sezon başında göreve gelen Hugo Broos ile yollar ayrıldıktan sonra yine yeniden ve bir kez daha Şenol Güneş'in Seul'deki kapısı çalındı. Bu defa hem takımından hem de kendisinden olumlu yanıt alınınca vakit kaybetmeden Şenol Hoca memlekete, Trabzon'a getirildi. 3.5 yıllık sözleşme imzalandı. Aslında sezon başında Hugo Broos'tan çok önce Şenol Hoca akla gelmişti. Ersun Yanal'ın ardından takım camiayı tanıyan birine emanet edilmek isteniyordu. Bu da Şenol Güneş'ten başkası olamazdı. Fakat Güney Kore dolaylarından FC Seul ile sözleşmesi sona ermemişti henüz. Takım yöneticilerinin de Şenol Hoca'yı bir yere bırakmaya niyetleri yoktu. Eli boş döndü Sadri Şener bu ziyaretten. Sonra Hugo Broos ile anlaşıldı. Hugo Broos Trabzonun başında 13 hafta kaldı. Oynanan 13 maçta 5 galibiyet, 3 beraberlik ve 5 de mağlubiyet alındı. Trabzon şehrinin baskısına dayanamadığını açıklayan Hugo Broos'ta cadı kazanından kaçtım diyerek istifasını verdi ve Trabzon'u terketti.

Bu hareketle aslında Sadri Şener'in ekmeğine yağ sürüyordu. Şenol Hoca'nın da sözleşmesinin bitmesiyle hemen çağırıldı. Hoca da memleketine dönmekte tereddüt etmedi. Şenol Hoca daha önce Trabzon'da kaleci ve teknik adam olarak toplam 4 defa görev almıştı. Bordo-mavili takımın teknik adamı, 1988-89 döneminde Werner Biscup, 1993-94 döneminde George Leekens, 2004-2005 sezonunda da Ziya Doğan'ın yerine göreve gelmişti. Trabzonspor'da kaleci olarak forma giydiği yıllarda 6 şampiyonluk yaşayan Şenol Güneş, 1998-99 sezonunda Trabzonspor, 1989-92 yıllarında Boluspor, 1992-1993 sezonunda İstanbulspor, 1993-1997 sezonunda Trabzonspor, 1997-98 sezonunda Antalyaspor, 1998-99 sezonunda Sakaryaspor'da görev yapmıştı. Güneş, 2000 yılında göreve getirildiği A Milli Futbol Takımı'nda, 2002 yılında Dünya üçüncülüğü başarısı yaşadı. 6 Mart 2004'te milli takımdaki görevinden ayrılan Güneş, 2004-2006 yılları arası Trabzonspor'u tekrar çalıştırdı. Takımı ondan daha iyi tanıyan, camianın içine ondan daha hakim olan birisi yoktur sanıyorum. Seçilebilecek en iyi teknik adamdı Şenol Güneş ve şu an resmen teknik direktör.

Futbolcularıyla ilgili olarak ise müjdeli haberler verdi. 24 oyuncunun hepsinin kalmasından yana olduğunu kaydeden Güneş, ''İçinden en iyi 11'de oynasın. Onun için kadro dışı oyuncuların affından yanayım. Aynı şeyi yönetime de söyledim. Kelle almak, vermek şık şeyler değil ama maalesef oluyor. Camiaya yararı yok'' diye konuştu. Ayrıca Fatih Tekke konusuna da değinen tecrübeli hoca ''Fatih, bizim eski oyuncumuz, kaptanımız. Burada başarılı işler yaptı. Şimdi de başarılı oynuyor. Alınmasından yanayım'' diyerek Fatih'in camiaya kazandırılması yönünde görüş belirtti. Devre arasında da Fatih gelirse kimseye sürpriz olmayacaktır bu durum. Özetle Şenol Güneş yeniden ülkesine dönmüştür. Ben kendisini çok severim. Milli takım zamanlarından.. Bir de şöyle bir durum var ki; Şenol Güneş'in Trabzon'da inanılmaz bir kredisi mevcut. Yani kolay kolay yuhlanmayan, üstünde çok büyük baskı oluşmayan bir tek hoca varsa o da Şenol Hoca'dır. Velhasıl bu haber süper bence. Başarılı bir Trabzonspor hepimizin isteğidir ayrıca. Sadece Galatasaray ile, Fenerbahçe ile, Bursaspor ile, Beşiktaş ile şampiyonluk yarışı olmaz. Heyecanımızı tavan yaptıracak başka takımlara da ihtiyacımız var.

0 yorum:

Yorum Gönder

 
 
 
 
Copyright © Spor17